Yuri Klaver

Yuri Klaver Yuri Klaver Yuri Klaver Yuri Klaver Yuri Klaver Yuri Klaver Yuri Klaver Arctic Venture week 15 Deel 8 A tail of whitewater Sequence Nieuwegein

Waarom ben ik te boeken als spirituele spreker

Na zijn opleiding milieumanagement en beleidswetenschappen werkte Yuri Klaver als adviseur duurzaamheid voor bedrijven en de overheid. Tegenwoordig is hij ondernemer met een passie voor baanbrekende solo expedities in de noordelijke wildernis van Siberië en Alaska. Zijn spannende verhalen, prachtige beelden en diepgaande analyses van de mens in relatie tot zichzelf, onze moderne samenleving en de natuur zijn een bron van inspiratie en bieden veel stof tot nadenken.

 

Mogelijke vorm

Presentatie, seminar, workshop.

 

Duur

Geen limiet

 

Taal

Nederlands en Engels

 

Waar gaat het over

Yuri Klaver geeft presentaties, seminars en workshops die erop gericht zijn het onbenut potentieel in mens en organisatie aan te wenden. In 2014 werd Yuri de eerste mens die ooit de zeer afgelegen Brooks Range is overgestoken van kust tot kust, door met een kajak een rivier op te varen, een bergpas over te steken en duizend kilometer stroomafwaarts de Arctische Oceaan te bereiken, helemaal alleen. Vier maanden lang is hij niemand tegen gekomen. De tocht is onderdeel van de Arctic Venture expeditie, een recordpoging om op eigen kracht het dak van Amerika over te steken van Alaska naar Groenland. Yuri dankt het success van zijn gewaagde solo expedities aan het vermogen om kracht, vriendelijkheid en verstand in de juiste verhouding, op het juiste moment in te zetten.

 

Wat gaat er gebeuren

Yuri vertelt op inspirerende wijze over de werking van de menselijke geest en hoe we kunnen omgaan met onze vermeende beperkingen, angsten en tegenslagen. Want hoewel iedereen streeft naar vervulling, zijn er in ons dagelijks leven allerlei factoren die onze blijdschap zo in de weg staan, dat de zin om te leven een haast onmogelijke klus lijkt te zijn. De uitweg die Yuri presenteert, is gebaseerd op een omvangrijk en haarscherp inzicht in de menselijke natuur, en de structuur van de geestelijke werelden, gebaseerd op de wijsheid van de Kabbala. Voorbeelden van uitspraken zijn:

  • Omdat de wetenschap weinig betrekking heeft op het echte leven, zijn de mannen er oververtegenwoordigd.
  • Belangrijker dan je doel, is de overwinning van de tegenslagen die aan je doel vooraf gingen.
  • Idealen staan al gauw je vervulling in de weg.
  • De commercie is gebaseerd op het onvermogen om invulling te geven aan onze verlangens.

 

Investering

Tussen de 450 en 950 euro exclusief BTW, afhankelijk van het benodigde maatwerk.

 

Informatie

Vanwege de lopende Arctic Venture expeditie, is Yuri beschikbaar van oktober t/m februari.

 

Download het persbericht "Nederlander overleeft vijf maanden in de Arctische wildernis van Alaska" (pdf).

 

Wilt u meer informatie over Yuri als spreker? Klik hier