Carla de Ruiter

Carla de Ruiter Carla de Ruiter Carla de Ruiter www.decide2develop.nl

Waarom ben ik te boeken als spirituele spreker

Het is mijn missie om spiritualiteit in het algemeen en de ontwikkeling van vrouwen in het bijzonder op een hoger plan te brengen in Nederland. ik geloof in realistische zingeving, zonder vaagheid, die toepasbaar is voor vrouwelijke vooruitlopers die middenin het leven staan. Waarom? Omdat er nieuwe vrouwelijke voorbeelden van betekenis nodig zijn die de antwoorden van morgen kunnen geven. Vrouwen die zichtbaar authentiek durven zijn en zich op een positieve wijze verbinden met anderen. Carla de Ruiter, spreker, auteur, levensdesigner, meditatie- en yogadocent, is zo’n pionier. Zij is oprichter en eigenaar van Decide2develop. Zij inspireert en begeleidt vrouwelijke professionals bij hun ontwikkeling naar authenticiteit en verbinding, zodat hun leven richting en betekenis krijgt en zij een inspirerend voorbeeld kunnen zijn voor anderen. Met haar lezingen weet zij haar publiek te raken op de plek in onszelf die al vrij is, waardoor er een basis wordt gelegd voor evolutionair leiderschap.

 

Carla verbindt spiritualiteit met cultuur en levensomstandigheden. Hierdoor ontstaat er een nieuwe verfrissende manier van kijken, die betekenis geeft aan vrouwelijk leiderschap en communicatie, aan de visie en missie van een bedrijf, maar die ook de ziel van een organisatie blootlegt.

 

Carla werkte jarenlang als manager en organisatieadviseur in de zorg en bij justitie en heeft een passie voor ontwikkeling. Zij bewandelde een levenslang spiritueel pad om vrij te zijn van alles wat ontwikkeling tegenhield. Dat is haar gelukt. Op transparante, nuchtere en humoristische wijze doet zij, met voorbeelden uit haar eigen leven, uit de doeken, hoe de wereld een stukje mooier wordt door zélf te transformeren vanuit een altijd al vrije plek.

 

Mogelijke vorm

Lezing/ workshop/training

 

Duur

Lezing en workshop: max 2 uur. Trainingen in overleg.

 

Taal

Nederlands

 

Waar gaat het over

 

Er zijn drie mogelijke thema’s:

 

Pionieren voorbij nodig zijn en begeerd willen worden, een verdieping voor vrouwelijke professionals

Eén van de conditioneringen, die vrijwel elke vrouw vandaag de dag bewust of onbewust "gevangen" houdt, is de identificatie met de rol van moeder en minnares. De diep ingesleten overtuiging dat we dit zijn, zorgt ervoor dat we reageren vanuit de behoefte om nodig te zijn en de behoefte om begeerd te worden. Met alle consequenties van dien. Op de werkvloer zorgt dit zelfs voor samenwerkingsproblemen, competitie en strijd, moeite met delegeren en de neiging tot perfectionisme. In onze (intieme) relaties werkt dit net zo goed door. Het ontwikkelen van vrouwelijk leiderschap, of je nu een leidinggevende vrouw bent of niet, vraagt van ons als vrouw om ons bewust te zijn van onze historie. Dit betekent een grote stap naar bevrijding en creatie van iets nieuws, het ontwikkelen van autonomie en authenticiteit, voorbij wat we al kennen en in verbinding met andere vrouwen. Tijdens deze lezing onderzoekt en verdiept Carla de Ruiter dit thema met het publiek en gaat zij in op de mogelijkheden die er zijn, waarbij ze op een andere manier kijkt naar vrouw zijn en leiderschap.

 

Een creatie vanuit stilte is de expressie van ontwikkeling:

We kennen de stilte van meditatie vanuit oude spirituele tradities. Tijdens meditatie ontdek je een diepere laag van jezelf: een oneindigheid, de stilte, maar ook een intense vreugde en diepgaande vervulling. Dat zijn de kwaliteiten die deze kern van ons mens-zijn typeren. Het leven vanuit compassie, liefde en eenheid zijn uitingen van deze plek van stilte en het is prachtig als je dit kunt toepassen in je leven. Maar het is slechts één kant van de medaille. Vanuit stilte is er namelijk een andere levenskern die veel meer passend is bij onze huidige complexe tijd. Met dit gedachtegoed onderscheid Carla zich van de hedendaagse spiritualiteit en voegt iets nieuws toe. Je kunt een geïnspireerd leven leiden vanuit zowel de plek van stilte als de plek van altijd voortdurende ontwikkeling. Wanneer jouw zienswijze opschuift naar ontwikkeling en je uit je comfortzone stapt, is dat een oneindige bron van creativiteit en vervulling. Ontdek in deze lezing de schoonheid van ons mens-zijn. Een lezing die je gegarandeerd meer inzicht geeft over jouw volgende stap. De thema’s die aan de orde komen, komen ook terug in Carla’s boek “Verzilver mijn ziel”. Zie "Informatie".

 

Er is meer tussen jou en mij. Een evolutionaire kijk op (samenwerkings)relaties.

Het doel van relaties is lange tijd geweest om veiligheid en stabiliteit te bieden, maar is vooral een overlevingsstrategie geweest. Dat was noodzakelijk in een wereld waarbij er constant gevaar dreigde. We hebben het tijdperk van overleven allang achter ons gelaten, maar de oude relatievormen, de denkwijzen of de daarbij horende communicatie nog niet. Carla de Ruiter geeft je een kijkje in de ontwikkeling van ons bewustzijn als het gaat om (samenwerkings)-relaties. Laat je verrassen door een nieuw perspectief op relaties en de mogelijkheden die je zelf kunt creëren voor de toekomst! Je zult ontdekken dat er meer is tussen jou en de ander en je op een nieuwe manier kunt communiceren. Vanuit echtheid en compleet in verbinding.

 

Wat gaat er gebeuren

Lezing met interactie met het publiek.

 

Investering

€ 2000,- (exclusief BTW) per lezing/workshop/ van max. 2 uur)

 

Informatie

Carla schreef “Verzilver mijn ziel”, een boek over liefde, eenheid, verandering en ontwikkeling. ISBN 9789082185201 (te bestellen bij Decide2develop of bol.com).

 

www.decide2develop.nl

 

Wilt u meer informatie over Carla de Ruiter als spreker? Klik hier